CS:GO indholdsplan

Valgfaget CS:GO

Indholdsplan

Valgfaget CS:GO er et aftenvalgfag for elever, der i samarbejde med andre gerne vil udvikle deres færdigheder inden for E-Sportsspillet Counter Strike. Glamsbjerg Efterskole formulerer sig i sit værdigrundlag om vigtigheden af at indgå i et forpligtende fællesskab, og det vil der også være fokus på i valgfaget. Valgfaget henvender sig først og fremmest til elever, der godt kan lide at game og er ikke tænkt som forberedelse til en professionel E-Sportskarriere.

Fagets formål:

Fagets formål er at skabe et sammenhængende og selvkørende Counter Strike: Global Offensive hold, der gennem taktisk sammenspil vinder kampe over elevernes eget individuelle niveau. (”Sammen er vi stærkere”).

En af skolens målsætninger er, at eleverne oplever, at der i menneskers forskellighed ligger en stor styrke, og det vil eleverne også opleve på CS:GO-holdet, der netop sammensættes ved hjælp af elevernes forskellige kompetencer og styrkesider.

Eleverne lærer at spille i bestemte roller og tage ansvar for deres del af spillet, samtidig med at de er en del af holdfællesskabet.

Undervisningen:

Undervisningen tager udgangspunkt i små, taktiske oplæg. Derudover er der primært tale om coaching, mens der trænes på banerne, og mens der spilles.

Rammer:

Eleverne skal selv medbringe en bærbar pc, der kan spille CS:GO, headset med mikrofon, mus og musemåtte, samt evt. tastatur. Skolen stiller lokale, kabling og underviser til rådighed.

Counter Strike er valgt, dels fordi det har vist sig at være et af de mere langtidsholdbare, competitive spil, dels fordi det ikke stiller helt så store krav til computernes ydeevne som mange andre spil.

Et efterskoleår skal ikke bare foregå bag en skærm. Derfor spilles der som udgangspunkt kun én aften om ugen. Derudover har vi en gamer-weekend, hvor man kan prøve forskellige andre spil af.

Forløb:

Counter Strike tilbydes som aftenvalgfag i alle 4 kvartaler. Elever, der vælger Counter Strike, skal forpligte sig på 2 kvartaler af hensyn til kontinuiteten på holdet.

Lektioner:

Omkring 2 klokketimer én aften om ugen.

Elever:

Der kan være 6 eller 12 elever på valgfaget; 1 eller 2 hold á 5 elever + 1 ”udskiftningsspiller” på hvert hold.

Holdene sammensættes ud fra eleverne erfaringer med spillet og ud fra deres individuelle kompetencer.

Er der flere elever, der ønsker valgfaget, oprettes venteliste til valgfaget.

Tilbage til Valgfag »