Dagsrytme

Skoletid og fritid

En efterskoledag kan godt se lang ud, men da skoletid, fritid og kammeratskab udgør en helhed, varer det ikke længe, før denne dagsrytme føles naturlig. Selv om skoledagen går fra 8.30 til 17.00, har du ikke undervisning hele tiden. Ind imellem er der nemlig pauser og fritimer, alt efter hvilke valgfag, du har.

Morgen:
Inden du går til morgenmad, skal du rede seng og rydde op på værelset. Der er morgenmad fra kl. 7.30, og du skal være der senest kl. 8.00. Morgenmaden slutter, når morgenvagten har givet beskeder, og så er der 15 minutters motion, typisk en gåtur rundt om skolen og så kan du lige nå over for at børste tænder osv.
Kl. 8.30 er der morgensang sammen med friskolen. Efter morgensang starter undervisningen, som er to gange to lektioner med pause 10.10-10.30.

Middag:
Vi spiser middagsmad kl. 12, og herefter har du pause indtil kl. 13, hvor eftermiddagens program går i gang. Eftermiddagene består af en blanding af efterskolefag, linjer, valgfag og nogle få boglige fag.

Eftermiddag:
Om eftermiddagen er der undervisning kl. 13-17 med en halv times pause i løbet af eftermiddagen, hvor du kan få frugt i spisesalen. Mellem 17.00 og aftensmaden foretages den daglige oprydning og rengøring i elevhusene.

Aften:
Vi spiser aftensmad 17.30, og efter maden er der lektiecafé indtil omkring kl. 19. Herefter er der aftenvalgfag og aktiviteter og selvfølgelig fritid.
Der er frisk frugt og hjemmebagte boller kl. 21 i spisesalen, og kl. 22 skal du være i dit eget hus, hvor der skal ryddes op på fællesområderne. Kl. 22.30 er det sengetid, og aftenvagterne kommer og siger godnat.