Kunst og Design

Designlinjen på Glamsbjerg Efterskole

Ved at skabe lærer du dig selv at kende

Når du går på design på Glamsbjerg Efterskole skal du i høj grad bruge dine hænder, for vi arbejder meget i vores værksted.

Du udvikler dine håndværksmæssige færdigheder, du lærer at udtrykke dig kreativt, og du udvikler din kvalitetssans inden for håndværk, kunst og design, både når vi arbejder i værkstederne på efterskolen, og når vi tager ud og oplever, hvad andre designere og kunstnere beskæftiger sig med.

Vi arbejder ud fra mottoet “ting tager tid”, for din evne til koncentration og fordybelse har stor betydning for de ting, du arbejder med.

At gå på designlinjen på Glamsbjerg Efterskole kan indeholde følgende elementer:

  • Tegning: Grundlæggende klassisk tegning.
  • Maleri: Farvelære og komposition, hvor vi anvender mange forskellige materialer og teknikker.
  • Tekstile billeder: Vi bruger symaskinen til at skabe fantastiske billeder, og du vil opdage, at det slet ikke er så svært, som det måske ser ud til.
  • Keramik: Keramiske grundteknikker, pladeteknik, modellering og også drejning. Du vil komme til at arbejde meget med leret i læderhård tilstand. Støbning af keramik i egne forme, hvis der er interesse for det. Alt efter interessen på holdet vil der blive arbejdet med forskellige muligheder for glasering og brænding.
  • Smykker: Grundlæggende arbejde med kobber og sølv. Du lærer at save, file og smede metallerne, og du vil også lære at arbejde med at lodde. Vi har korte teknikkurser og lærer bl.a. at fremstille kæder. Du skal selv tegne og designe dine smykker, lave modeller i kobber og bagefter fremstille dem med brug af de teknikker, du har lært.
  • Ovnformet glas: Grundlæggende og videregående skæreteknik, fremstilling af små og mellemstore ting i glas, ophæng og mulighed for at eksperimentere, evt. selv fremstille forme.
  • Skulpturarbejde: Modellering i ler, gips m.m. Du skal både prøve at arbejde at sammenføje materiale til et færdigt udtryk og fjerne (fx skære bort) materiale for at opnå det ønskede resultat.

Se billeder fra Designlinjen her under, og se en lille film om Designlinjen her »

Se alle linjer

Lav noget du rigtig godt kan lide, eller bliv dygtig til noget nyt, du får alle muligheder på vores linjer.