To-sprogede elever

– 10. klasse med dansk for to-sprogede

Hvert år har vi omtrent en håndfuld to-sprogede elever. Det kan være elever fra Grønland eller elever med flygtninge- eller indvandrerbaggrund. Den følgende tekst er henvendt til dem.

Inden du begynder på Glamsbjerg Efterskole, er det vigtigt, at vi har fået afstemt forventningerne om hvilke fag, du skal have og hvilke afgangsprøver, du regner med at afslutte skoleåret med. Dine forældre eller din kontaktperson opfordres til at kontakte skolen, så vi kan aftale præmisserne for dit efterskoleår.

Når vi henvender os til to-sprogede i 10. klasse, er det, fordi det rent skema-tekniske er således, at dansk for to-sprogede er nødt til at følge 10. klassernes skema. Hvis du skal i 9. klasse og gerne vil tage den på Glamsbjerg Efterskole, skal dine forældre eller din kontaktperson henvende sig til skolen, og så tager vi en snak om, hvad der kan lade sig gøre.

Når du bliver elev på GFE, vil du

• komme til at bo i hus sammen med danske elever. Vi regner nemlig med, at du kommer på efterskole, fordi du vil have danske venner og blive bedre til at tale dansk.
  • have dansk-timer sammen med de andre to-sprogede elever 2-3 gange om ugen. Elever fra Grønland kan glæde sig over, at  læreren også kan tale grønlandsk. Kan du ikke gå til den danske 10. klasse-prøve, laver vi en intern prøve til dig.
  • blive klogere på dansk kultur og danske traditioner.
  • have det sjovt med at lære de danske elever at tale dit sprog.
  • opleve et stærkt fællesskab.

Inden du melder dig ind, er det vigtigt, at du har læst skolens samværsregler.

Vi glæder os til at se jer.

Kom og besøg os

Det er godt at have set skolen, inden man melder sig ind.

Book et besøg

Det er hurtigst at bruge elektronisk tilmelding.

Indmeldelsesblanket

Samværsregler

Du skriver under på, at du vil overholde skolens samværsregler

Læs samværsregler