1. december på GFE

Så blev det endelig december … og for efterskolen begyndte dagen allerede kl. 06.15, da lærerne kom brasende ind i elevhusene med høje sirener, højtspillende julemusik, larmende gryde ”trommer” og udklædt som julenisser.

Eleverne stod (mod)villigt op, nogen med smil på læberne og andre lidt morgengnavne. Eleverne blev guidet over i pejsestuen, hvor der ventede julehygge.

Senere på dagen havde vi som traditionen tro, juleridag for både Friskolen og Efterskolen.

Designlinjen fra efterskolen stod for arrangementet, og havde forberedt de forskellige værksteder.

Der var i alt 8 værksteder bl.a. Pebernøds- og konfektværksted, op pyntning af pejsestuen med julehjerter, troldegrensværksted, cykelslangeværksted og ugly sweaters-værksted.

På pebernøds- og konfektværkstedet bagte de store mængder pebernødder og romkugler, som de gik rundt og delte ud til de forskellige værksteder.

Cykelslangeværkstedet var bl.a. populært, fordi det var et nyt værksted, som virkede anderledes end det mere ”normale” julepynt.

På værkstedet lavede de juletræer ud af cykelslanger. For nogen var det nemt, og for andre var det sværere, men ens for alle var, at det var nyt og sjovt.

Ugly sweaters, var ligesom cykelslangeværkstedet, et nyt værksted, som vakte stor opsigt, især hos de mindre klasser.

De lavede små juletrøjer ud af filt, og pyntede dem med alverdens farver og klister.

Dagen sluttede kl. 12, hvor hele skolen var blevet pyntet op og gjort juleklar.

Hilsen Laura og Thea, efterskoleelever

juleklip i spisestuen