Dansens dag på GFE

Fredag var der dansens dag på Glamsbjerg Fri- og Efterskole. Dagen var delt op i fire stationer: Cha cha cha, square dance, lancier og zumba. Alle eleverne havde en supergod indstilling til de forskellige dansearter, og derfor blev det også en rigtig god dag. Der var sat en halv time af til hvert værksted. Det lyder ikke af meget, men der var masser af koncentration, så der blev danset en hel del på hvert værksted.

Det var Mette og Mads fra efterskolen, som stod bag cha-cha-cha-værkstedet. Mette er vant til at give fra sig af sin danseviden fra hendes dansevalgfag i efterskolen, så det var ikke nyt for hende. Alle elever lærte de helt basale trin i cha-cha-cha – endda med en lille vending på. På square dance-holdet var det Mikael, Katja og Arnbjørn, som stod bag. Vi lærte lynhurtigt de forskellige ture, og så gik vi ellers bare i gang. Det var super sjovt – især da der kom tempo på.

I spisesalen var der lancier med Kristoffer, Line og Peter. Lærerne var klædt fint på til begivenheden, og det gjorde også seriøsiteten større blandt danserne. Efterskoleeleverne havde lært lancier, da der var galla på skolen, så der var masser af erfaring derfra. De fleste af friskoleeleverne var dog nybegyndere, men det var dog ikke noget stort problem. Vi gennemgik de første fire ture. Der var selvfølgelig en del fejl, men det var både sjovt og hyggeligt.

Nede i Glamsbjerghallen var der så zumba med instruktør på. Der blev spillet glad musik, og så gav eleverne den ellers gas. Det gav en hel del sved på panden. En del af trinnene var rigtig svære, men det gjorde det bare sjovere, for så kunne vi alle grine ad hinanden.

Alt i alt en ekstrem hyggelig Dansens Dag.

Peter Ingemann, GFE reporter