Den danske astronaut

Andreas1

Glamsbjerg Efterskole havde i dag en overordentlig spændende gæst. Den danske astronaut Andreas Mogensen fortalte om sin fantastiske rejse til rumstationen ISS og om den forskning og hverdag han havde der sammen med alle de andre astronauter.

Det var et flot show med fortælling, billeder og film fra rumstationen. Andreas Mogensen fortalte om det utrolige ved at bo i en lille by på størrelse med en fodboldbane med andre forskere og videnskabsmænd. Hans forskning handlede en del om de fysiologiske forandringer menneskekroppen udsættes for ved vægtløshed. Der blev også fortalt om hverdagen, hvordan man spiser, arbejder og sover.

Endelig gjorde det også indtryk på eleverne at høre om de enorme påvirkninger astronauterne udsættes for under landingen på jorden.

Vi siger fra skolen rigtig mange tak til Andreas Mogensen fordi han ville komme til vores skole og fortælle om sin fantastiske rejse.

Eleven der står sammen med Andreas Mogensen er Andreas Nielsen. Han er elev på skolen og meget interesseret i fysik og verdensrummet. Han har haft fagene superscience, fysik/kemi, matematik og nørdmatematik, samt skrevet en flot doso-opgave om uddannelsen til fysiker og vores fremtid i verdensrummet, så det var en stor oplevelse for ham at møde den danske superstjerne.