Designlinjen deltager i globalt projekt

Hvordan kombinerer man sin interesse for design med noget der glæder andre?
Det har Anne, som er Designlinjens lærer, et rigtigt godt bud på. Hun har meldt designlinjen til et amerikansk projekt, hvor man efter fotos tegner portrætter af colombianske børnehjemsbørn.
Det projekt har Fyens Stiftstidende interesseret sig for, og skrevet en artikel, der var i avisen fredag den 23. september:

Elever fra Glamsbjerg Efterskole lærer at tegne portrætter af børnehjemsbørn, som efterfølgende får portrætterne.

Hvilken følelse ville du få, hvis du en dag fik dit eget portræt stukket i hånden sammen med informationen om, at et unge menneske i et helt andet land havde brugt tid og kræfter på at lave det.

Glæde, gætter efterskolelærer Anne Poulsen på.
Derfor har hun meldt eleverne på kunst og designlinjen på Glamsbjerg Efterskole til det amerikanske “Memory Project”.
Projektet går i alt sin enkelthed ud på, at skoleelever tegner portrætter af børnehjemsbørn, og når portrætterne er færdige, bliver de overrakt til børnene.
Når børnene får portrætterne, bliver det filmet – den film får skoleeleverne tilsendt.

Alle vinder
Win-win, kalder Anne Poulsen det.
– For mine elever er der jo en enorm øvelse i at skulle tegne og farvelægge et portræt, så det var i alle tilfælde noget, vi skulle have haft fat i.
Børnehjemsbørnene, som eleverne på Glamsbjerg Efterskole skal tegne portrætter af, bor i Colombia, og er alle fem år.
– Jeg glæder mig til at se, når de får deres portrætter, siger Maria Elkjær, som sidder sammen med fem andre piger og tegner.
De nikker.
– Ja, men man kan godt blive lidt nervøs over, at de skal kunne genkende sig selv. Man giver den lige en ekstra skalle, siger en af pigerne.
Ingen af dem er specielt vilde med at tegne, fortæller Freja Jensen, der sveder over et sæt meget brune colombianske børneøjne, men de er alligevel glade for projektet, når nu portrættegning er en del af pensummet.
– Jeg kan godt lide, at vi laver noget, som børnene bliver glade for.
– Det er i hvert fald sjovere end at skulle male portrætter af tilfældige børn, lyder det fra Freja Jensen.

Et amerikansk projekt
Selve projektet er udtænkt af en amerikansk kunststuderende, som arbejdede på et børnehjem i Sydamerika.
Det fortæller Anne Poulsen.
– Børnehjemsbørn har ikke ret meget, som er deres eget, og han oplevede, at børnene blev rigtig glade og taknemmelige, når han lavede deres portrætter og efterfølgende gav det til dem.
– Oplevelsen fik ham til at etablere “Memory Project”, lyder det fra Anne Poulsen.

Du kan læse mere om Designlinjen her »

Glamsbjerg Efterskole har deltaget i et amerikansk projekt

Designlinjens portrætter bliver givet til børnene