Elever fortæller om TekLinjen

Asger fortæller:

GFE = Glamsbjerg Fri- og Efterskole //den bedste efterskole
TekLinje = Den bedste linje //Livsstil er de rigtige nørder …
Ostemad = Når 3D-print begynder at bøje mens det printer //aka djævlens værk

Min linje igennem hele mit år her på GFE har været TekLinjen. Grunden til at jeg valgte lige denne linje var primært, fordi jeg interesserede mig meget for teknologi. Men det betyder ikke, at man behøver være en tek-tosse for at kunne gå her, vi har plads til alle på TekLinjen, selv dem der knap ved hvad en processor er.

Hvad laver vi på TekLinjen?:
Vi laver alt muligt som f.eks.; 3D-print, programmere Arduino, laver hjemmesider og LEGO Mindstorm. Men det bedste ved TekLinjen er både vores fantastiske lærere, som alle har styr på faget og er altid klar med gode ideer. //eller til at fortælle mig hvor ineffektivt mit 3D-print er …
Og vores frihed, vi har en god ”degree of freedom”, så lav, hvad der interesser dig, men hør på, hvad lærerne siger, det kunne jo være det nærmest var klogt. //don’t misbrug jeres frihed, men nyd den.

Husk:
3D print, 3D print og atter 3D print, i er her kun et år og ja «ostemad» //Peters acetone, aka det hvide //stuff han smør på 3D-printer pladen, er den bedste måde at undgå det. er irriterende, men 3D print er amazing. Få det brugt mens I kan. //Lyseblå print er 100% det bedste, //rød er enormt hårdt og stay away fra orange…
Nå, ja 123Design er godt og ikke specielt kompliceret. FreeCad er nice du kan lave nærmest alt, men rigtig kompliceret //i hvert fald for en idiot som mig //Husk at Olav er den bedste til FreeCad
Men Tinkercad er og forbliver min favorit, men du kan ikke lave specielt meget //lige noget for mig

Asger B. Jensen

Marc og Arthur fortæller:

Vi var på en tur med TekLinjen til en tek-messe, der hed E-18 og R-18 med en masse interessante opfindelser. Der var overraskende ting såsom VR brugt til at hjælpe folk, der har motorikbesvær. Vi så også forskellige robotter køre rundt på Robot-18 messen. Alt i alt var det en fantastisk oplevelse, hvor vi som elever fik et kig på, hvad vores linje kunne gøre muligt.
Op til Zanzibar-turen arbejdede linjen på at lave solfanger/-grill, hvor vi designede i 3d-print vores egne parabler, som skulle indfange solen stråler. Det var meget sjovt at tænke på , hvad vi kunne bruge den til og designe den. Den skulle så kunne bevæge sig mod solen af sig selv, og det brugte vi Lego-mindstorm til.
Der lærte vi ikke mindst at blok-programmere, men også at bygge vores egen robot.
Vi startede egentlig linjen med at designe i 3d-print og finde på forskellige former og figurer. Da vi kom længere ind i linjen, begyndte vi så småt på Lego-mindstorm og rigtig programmering med Arduino.
Det, der er godt ved TekLinjen er, at vi hele tiden kan lave det, vi har lyst til. De fleste af os er gået væk fra Lego-mindstorm og Arduino, men er begyndt på vores egne interesser indenfor de emner, vi er blevet introduceret for.
Som fx Arthur som er begyndt at lave og programmere sine egne spil eller Marc som er begyndt at lære Python gennem online kurser.

Marc og Arthur