Fagligt kompetente lærere. Godt socialt miljø.

Fagligt kompetente lærere. Godt socialt miljø. God støtte når det kan være svært at være forældre. Giv det en chance.

Sådan står der i et meget hjertevarmende brev fra et par GFE-forældre. Vi har fået lov til at bringe hele brevet:

Til de mest fantastiske engagerede lærere og vice Gitte…

Vi ved slet ikke, hvordan vi kan takke jer. Det, I har støttet os og vores dejlige datter i, kan der slet ikke takkes nok for.

I 2016 sendte vi en meget skrøbelig pige af sted på efterskole.
Hun følte: hun ikke var noget værd. Hverken fagligt, socialt eller personligt.
Hun var selvfølgelig selv med til at vælge, at det skulle være på GFE, hun skulle gå. Oplevede det som en rummelig skole. Rigtig god størrelse ift. elevtal for hende, som hun lagde stor vægt på.

Fagligt havde hun ikke lært så meget siden 6. klasse, fordi hun brugte al sin energi på at være… Så hun var meget bagud fagligt.
Da hun så fik en nyuddannet dansklærer, må vi være ærlige at sige, at vi tænkte ”puhhh kan hun nu magte de udfordringer, vores datter har”,”hun har jo slet ikke den store erfaring med unge mennesker”. Men ….. der gik ikke 3 uger før vi måtte pakke vores fordomme om unge, nyuddannede lærere, som vi forøvrigt ikke havde erfaring med, væk!!
For efter Julie fik hende sendt til en test, fandt vi ud af, hvorfor hun havde det svært. Hun var ordblind. Derfra gik det roligt fremad med fagligheden og troen på, at jeg kan faktisk godt.

Da hverdagen begyndte på efterskolen efter et par måneder, kom alle hendes dårlige tanker om sig selv frem igen.
Hun ringede flere gange dagligt, for at fortælle hvor dårligt hun havde det. Ingen vil have noget med hende at gøre. Hun sad bare for sig selv på værelset og græd..
Hun vil IKKE være der.
Vi blev selvfølgelig rigtig kede af, at hun ikke havde det godt. Vi tog kontakt til huslæreren Line, som tog en snak med vores datter. Der blev SMS’et en del frem og tilbage med Line. Det var rart, at hun var opmærksom på, hvordan det gik. Der kom tit en opringning til os, nogengange ikke så optimistisk, andre gange dejligt positive opringninger.
Vi var godt klar over, at vores datter oplever tingene x max, derfor var det også rart at få be- eller afkræftet hendes oplevelser med Line.

Da vi nåede efterårsferien var det helt galt.
Vi kunne næsten ikke få hende afsted på skolen.
Hun græd og gemte sig under dynen, for hun skulle bare ikke DERNED mere … slut!!
Som forældre havde vi en enorm god følelse og tiltro til hele personalestablen på GFE. De kunne se alle hendes gode sider og fokuserede på dem, så selvom tvivlen dukkede op, så mente vi, det ville være godt for hende at blive på skolen resten af 9.klasse.
Vores datter var meget vred og mente, at vi ikke elskede hende, når vi syntes, at hun skulle derned igen …
Vi havde sammen besluttet, at det skulle hun. Så vi nærmest løftede hende ud i bilen og kørte afsted mod Glamsbjerg.
Inden da havde vi haft kontakt til skolen, så de var forberedt på hvilken pige, der kom derned.
Da vi landede på p-pladsen, kunne vi ikke få hende ud af bilen.
Heldigvis havde Erik vagten … Hans tilgang og rolige væsen var fantastisk. Udover det havde han også en stor erfaring med de unge mennesker.
Han fik hende overtalt til at komme ud.

Dog fik vi arrangeret et møde med Gitte og Line om mandagen. For blive på GFE mente hun stadig ikke hun skulle. Aldrig har vi oplevet vores datter så trist og usikker på sig selv som på det tidspunkt.
Mødet gik ikke som vores datter ønskede det. Vi mente stadig, at det bedste ville være, at hun blev på skolen året ud.
Der blev grædt mange tårer, men vi blev bakket op af både Gitte og Line. De kunne se, at bag facaden var vores dejlige, positive og glade pige. Selvom hun på det tidspunkt var det modsatte.

Det var en hård periode, og vi var i tvivl mange gange, om det nu var det rigtige, vi gjorde.

Da vi nåede jul, gik det fremad med hende. Vores glade pige var på vej tilbage til overfladen. Selvom der periodevis var nogen dyk i hendes selvværd og selvtillid.

Vi var dog meget interesseret i, at hun skulle blive et år mere på GFE. Både pga. fagligheden, men bestemt også pga. hendes selvværd.
Line fik på den bedste måde overbevist hende om, at de ville få stor glæde af at have hende som 2. årselev.

Da hun startede i 10.klasse, var det en helt anden pige, der startede. Hendes nye huslærer, som ikke havde været på skolen året før, kunne slet ikke forstå, at hun havde haft sådan et dårligt selvværd.

2. år på GFE har kun budt på positive oplevelser og opringninger fra vores datter. Det er så fantastisk at se og mærke, hvordan kun vokser med selvværd og selvtillid. Selvom Line ikke er huslærer for hende mere, har vi stadig haft kontakt. Hvilket vi satte stor pris på.

Tak til Kristine, som kom til som ny huslærer. Hun så vores datter, som den hun var. Støttede hende så fagligheden blomstrede.

Det er en stærk pige, som vi glæder os til at få hjem igen til sommer. Takket være jer.

Tak for kampen og støtten der, hvor det var sværest.
Det bliver også en sorgens dag for os den 29.6. Det, I har gjort, er så stort for os.
Af hjertet tak.

Mvh.
Søren og Marianne