Gamle elever fortæller

“Jeg er blevet mere moden, mere åben og har meget nemmere ved at snakke med folk efter at jeg kom herover. Ved at møde nye personligheder har jeg også lært, at ikke alle er ens, men vi er specielle på hver vores måde, og sammen kan vi skabe specielle stunder. Fremtiden vil blive særdeles nemmere.”

Emil 2015/2016

Vi har været en tur ‘down memory lane’ og samlet lidt af, hvad gamle elever har fortalt om deres efterskole-år på GFE. Læs mere herunder:

“Jeg har i løbet af dette år lært meget om mig selv. Jeg har lært at tackle svært situationer, og jeg har lært at være taknemmelig for det gode. I løbet af året er jeg blevet mere selvsikker, og jeg har virkelig fået opbygget troen på mig selv

Fra Cecilies og Lauras afskedstale til elevholdet 2016/2017. Her kan du læse hele talen »

“I mit år på GFE har jeg lært mig selv 10 gange bedre at kende. Jeg har fået masser af nye venner, og fået en masse fede oplevelser. Jeg har fået et helt nyt syn på skolegang, og hvad det betyder for mig. Jeg er blevet mere klar til gymnasiet og alt derefter.”

Benjamin 2014/2015

“Inden jeg startede på GFE, var jeg en genert pige, der ikke troede på sig selv. Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde brug for, at folk så anderledes på mig. Der er nok mange, der ikke vil tro på det, jeg har sagt ind til videre. Men det er, fordi I har givet mig lov til at folde mig ud og vise hvem jeg er. Det har hjulpet på mit selvværd at have sådan nogle skønne venner som jer; at være tryg på en skole, ikke at være bange for en kommentar, at man kan komme om morgenen i sit grimmeste tøj uden at have gjort noget ud af sig selv, og så alligevel bliver man accepteret!”

Fra Cecilies og Lauras afskedstale 2016/2017, som kan læses her »

Her på GFE har vi mange forskellige weekender, og hold nu op jeg har elsket at holde weekender på skolen. Vi har lavet alt muligt mærkeligt. Der har været weekender, hvor vi har holdt film-maraton, rekordweekend og weekender hvor man har slappet af. Vi har også haft nogle store og betydningsfulde weekender, som fx Galla, Superdøgn, Talentweekend, Musical og Sidste weekend på GFE. Man vil altid tænke tilbage og huske, hvor skægt og dejligt det var at være sammen med sine venner i weekenderne.”

Katrine 2016/2017. Læs mere om Katrines efterskoleår »

“Da startede på GFE, valgte jeg at gå på livsstilslinjen. Jeg valgte linjen da jeg havde en målsætning om at komme i bedre form, at styrke mine personlige kompetencer og prøve en masse nye ting. De målsætninger er bestemt blevet opfyldt. Vi har været ude og sejle i kano, klatre både i hal og i skov og køre på mountainbike. Det har været både hårdt og udfordrende til tider, men jeg kunne ikke have forestillet mig selv på nogen anden linje.”

Mads 2015/2016. Læs mere om livsstilspiloterne her »

“Lærerne er rigtigt gode til deres fag, og hvis man har problemer med noget i sit fag, kan man altid komme til dem og få hjælp og støtte. Da jeg skulle til eksamen og havde svært ved noget, spurgte jeg om hjælp, og jeg fik hjælp. Og de sagde til en, at det hele nok skulle gå, og du skal nok klare det. Lærerne er nogle fantastiske personer. De er forskellige på hver deres måde. Man kommer til at holde meget af dem, for de er sammen med en næsten døgnet rundt. Man kan fx komme til dem, hvis man ikke har det så godt, hvis man har kærestesorger, eller hvis man har problemer med sin roomie. De vil altid være der! Man kommer også til at have nogle sjove timer med sin huslærer.”

Katrine 2016/2017. Læs mere her »

“Inden jeg startede på GFE, var jeg ikke den mest sociale type, der findes. Nu er efterskoleåret snart slut, og jeg er en af de mest sociale mennesker på hele skolen. Jeg snakker med alle nu. Modenhedsmæssigt har det helt sikkert også været et godt år. Jeg tager langt mere ansvar nu, og jeg føler, at jeg psykisk er blevet mange år ældre. Det er helt sikkert også noget, som mine forældre kan skrive under på. En anden ting, jeg har lært, er, at man bare skal springe ud i nye ting og sige ja til det hele. Så bliver ens liv sjovere.”

Peter 2015/2016. Læs mere om Peters efterskoleår »

“Mit efterskoleår på GFE har givet mig meget mere, end jeg havde håbet på. Jeg er blevet udfordret og har fundet ud af, hvad mine egne styrker og svagheder er, og hvad jeg selv kan stå inde for.
Da jeg startede, havde jeg meget svært ved at stille mig op og snakke foran flere mennesker, og sige, hvad jeg selv mente.
Jeg har lært og indset, at min mening er lige så meget værd som andres og prøver endnu mere nu, at sige hvad jeg mener, også selv om der er flere mennesker omkring.
Jeg synes, at en efterskole er et rigtig godt sted at lære at åbne sig mere op. Hvis man vil sige sin mening eller have noget indført, er man nødt til at sige det foran andre mennesker, så personligt har det hjulpet mig rigtig meget.
Efterskolen har givet mig venner for livet, og jeg er blevet endnu mere klar over, at mennesker er forskellige, men at man altid kan finde ligheder og kan have det sjovt med hinanden.”

Laura 2016/2017

“GFEs fodboldlinje er for drenge, som har lyst til at spille fodbold, og som synes, at det er hyggeligt. Fodboldtræneren, Rasmus, er enormt dygtig. Han er DBU-uddannet, og han har derfor styr på forskellige taktikker og træningsøvelser. Han er samtidig enormt god til at motivere os op til kampe og give os en god selvtillid. GFEs fodboldlinje er fantastisk!”

Peter 2015/2016. Læs mere om fodboldlinjen »

“At bo sammen med andre kan i starten være en udfordring, men jeg tænker, at jeg har haft nogle virkelig gode roomies, og man skal nok komme overens med hinanden. Man kommer til at opleve en masse ting sammen med andre, og det gør, at man kommer til at være tættere sammen, og efterfølgende vil man have en ekstra familie ud over den man har der hjemme.”

Malene 2015/2016. Læs mere om Malenes efterskoleår »

“På GFE har vi både weekender, hvor der sker noget og weekender, hvor der ikke sker noget. Begge slags er fantastiske. I de weekender, hvor der ikke sker noget, er der mulighed for at sove længe. Der plejer at være morgenmad 10.30. Så er der mulighed for at lave lige, hvad man har lyst til. Man kan gå en tur i byen, spille fodbold, sove og ellers bare hygge med sine venner. Om natten er der mulighed for at sove i andre huse og for at sove i opholdsstuerne. Det er utrolig hyggeligt, og det giver fantastisk sammenhold.”

Peter 2015/2016. Læs mere om Peters efterskoleår »