Gamle elever fortæller III

Peter Ingemanns fantastiske år på efterskole

 

Da jeg den 8. august startede på GFE, var jeg en genert og til tider ikke den mest sociale dreng. Det ændrede sig dog hurtigt. Jeg faldt lynhurtigt i snak med en masse søde mennesker. Alle stod jo i samme situation, så det handlede bare om at være åbne over for en masse mennesker.

Det vigtigste ved en efterskole er selvfølgelig det sociale; det sociale er altafgørende for et efterskoleår. Noget andet, man lærer, er at acceptere andre mennesker. Før jeg startede på GFE var jeg en måske lidt dømmende type. Jeg dømte folk på deres udseende uden at kende dem. Jeg har lært, at mennesker som ikke minder om mig selv, også kan være helt fantastiske. Det har jeg oplevet en masse eksempler på under mit efterskoleophold. Alle mennesker har noget fantastisk i sig.

Jeg har oplevet en masse spændende ting under mit ophold – ting, som jeg aldrig vil glemme. Blandt de mest nævneværdige er: superdøgn, gyserweekend, filmmaraton, talentweekend, intro- og afslutningstur, skiferie og fodboldtur. De har alle været fantastiske på hver sin måde. Det er dog ikke de eneste gode oplevelser – der har været en masse!

Jeg har udviklet mig utrolig meget som menneske igennem det her år. Jeg er blevet meget mere moden. Meget mere selvsikker. Meget bedre socialt. Meget bedre fagligt. Meget bedre ven. Meget mere ansvarlig. Og rigtig meget andet. Jeg har haft det mest lærerigeste år i mit liv. Det har helt klart været det bedste år i mit liv! Tak til lærerne og mine mange nye venner for det her ekstravagante år!

Peter Ingemann, 2015/2016