GFE smider tøjet

Glamsbjerg Efterskole deltager i Røde Kors’ ”Smid Tøjet”-indsamling. Det er en gruppe af efterskoleelever, som står i spidsen for velgørenhedsprojektet. Mandag d. 11. april var efterskoleeleverne ude og uddele pjecer og plasticposer til en stor del af befolkningen i Glamsbjerg. Den 19. april kommer efterskoleeleverne tilbage og henter alt det tøj, som folket har samlet ind til det gode formål. Den 20. april ringer Glamsbjerg Efterskole så ind til Røde Kors og fortæller om resultatet. Hvis skolen får samlet en masse tøj ind og vinder, er der Spangsbjerg flødeboller på spil, så efterskoleeleverne er entusiastiske omkring deres arbejde.

Hvad gør det godt for?
Røde Kors sørger for at det tøj, som Glamsbjerg Efterskole samler ind, bliver til penge, som kan bruges til nødhjælp og socialt arbejde rundt omkring i verden. Røde Kors er verdens største nødhjælpsorganisation, så de ved, hvad de laver, og det er ikke første gang, at de afholder ”Smid Tøjet”-kampagnen. Tøjet kommer rundt til Røde Kors’ genbrugsbutikker. Pengene, de får fra det, går så til nødhjælp. Det tøj, som ikke bliver solgt, bliver sendt direkte ned, hvor der er brug for det. Værdien for en sæk tøj på 10 kg vil række til mad til to børn på flugt i mere end én måned.

Tingfindermarked
Den 30. april holder GFEs friskole-afdeling Tingfindermarked. På Tingfindermarkedet følger efterskoleeleverne op på Røde Kors’ ”Smid Tøjet”-kampagne og indsamler også tøj på denne dag, som de selv søger for at aflevere i Røde Kors’ tøjcontainere.

Tingfindermarkedet finder sted på adressen: Krengerupvej 50, 5620 Glamsbjerg. Markedet handler om, at skolen sælger ud af alle mulige brugte ting. Det kan fx være: legetøj, tøj, spil, cykler, plancher, genbrugsguld og forskellige loppeting. Skolens forældre og elever hjælper selvfølgelig til med at sælge ud. Så hvis du mangler noget af ovenstående, så kom en tur til GFE den 30. april kl. 13-15.