GFE-tanker fra Frederikke

Det er efterhånden 4 år siden, jeg startede på GFE, og nu sidder jeg her og tænker tilbage på det. Jeg er lige blevet færdig med gymnasiet og får nøglen til min egen lejlighed i morgen. Jeg sidder og ser tilbage på gamle videoer fra efterskolen, og shit hvor jeg næsten tuder.

GFE var det bedste år i mit liv, uden tvivl. Inden jeg kom til GFE var jeg super usikker. Jeg kom fra en folkeskole, hvor jeg altid havde været en af ”de underlige”, og jeg følte ikke rigtig, at jeg passede ind. Jeg kom til GFE og kan huske, at jeg sad den første eftermiddag inde på værelse 53, efter mine forældre havde sat mig af og tænkte bare ”FUCK. Hvad har jeg rodet mig ud i”. Jeg tror, der gik 10 minutter max, før jeg tænkte, at jeg bare skulle have det bedste ud af året, og lade være med at være så indadvendt, som jeg altid har været. Jeg gik ud i opholdsstuen, og det var den helt rigtige beslutning. Her mødte jeg Patrick, og vi klikkede med det samme. Jeg behøvede overhovedet ikke være nogen anden end mig selv. Patrick mødte mig med et kæmpe smil og en humor, der gjorde, at vi klikkede med det samme. Patrick og jeg blev bedste venner på efterskolen, og vi er stadig ekstremt gode venner her 4 år efter.

Det, at jeg havde Patrick, gjorde, at jeg åbnede mig meget mere op for de andre også. Jeg fik hurtigt rigtig mange venner, og GFE blev hurtigt til et sted, hvor jeg følte mig hjemme. Mere hjemme end jeg nogensinde havde følt mig andre steder. Ikke bare blandt eleverne, men også blandt lærerne. Mine lærere fra folkeskolen havde allerede dømt mig efter at have haft mig i flere år, og jeg husker specielt min dansklærer havde meget høje tanker og forventninger omkring mig.

Jeg gik både på Superdansk og Superengelsk på efterskolen, men jeg følte, at jeg blev mødt med meget mere forståelse, og bare noget helt andet end jeg havde oplevet i folkeskolen; her blev jeg mødt meget mere jordnært og på en meget mere respektfuld måde. Jeg husker faktisk især de her to superfag, da det jo også er mine stærkeste fag. Jeg husker, at Rasmus var og stadig er den bedste engelsklærer, jeg har haft. Han formåede at blande meget høj faglighed med hygge og sjov, som jeg synes er en vigtig del af efterskolen. I Superdansk er jeg også meget taknemmelig for, at jeg havde min søde huslærer Krissermanden (<3). Jeg tror, at Kristoffer så mig som en meget dygtig elev, og jeg føler, at han viste det på en god måde. Han fik presset mig og fik mig udover min comfort zone, men aldrig så meget, så det blev ubehagelig.

Jeg har helt sikkert lært rigtig meget af mit efterskoleår. Jeg kan faktisk huske, da jeg havde fysik i 1.g, at jeg kunne svare på nogle spørgsmål om lysbølger, som jeg havde haft på efterskolen med Mikael; der følte jeg mig ret sej.

Line Dam er også en lærer, jeg tit tænker tilbage på. Line er uden den mindste tvivl et af de skønneste mennesker, jeg kender. Line har bare evnen til, at elever føler sig set på en helt anden måde, for jeg ved, at flere andre elever også synes, at Line er noget helt særligt. Til store tudedag er det, jeg husker klarest faktisk, da jeg sagde farvel til Line. Jeg fik krammet alle lærerne farvel, og da jeg kom til Line, gav hun mig bare det varmeste kram og sagde til mig ”Husk, at du er god præcis som du er”. Det kommer af, at til en livsstilstime, da vi havde om selvværd, kunne jeg ikke nævne noget ved mig selv, som jeg var glad for. Det kan jeg godt nu: Jeg er glad for, at jeg er præcis som jeg er, jeg er glad for alt det jeg har gået igennem, for det har gjort, at jeg nu kan sige og mene, at jeg er god nok præcis som jeg er. Og det kan jeg helt 100% takke Line og GFE for.

Som sagt har GFE været det bedste år i mit liv. Jeg tog derfra med en masse erfaring omkring mennesker, en masse mod på livet og en masse venskaber, der forhåbentlig varer i lang tid endnu. GFE har givet mig så meget glæde, så meget selvtillid og så meget mod på livet. Og det vil jeg for altid være taknemmelig for. Som jeg altid har sagt til mine forældre: Mit efterskoleår er den bedste gave, I nogensinde har givet mig.

Hvis I ellers skulle være interesseret i, hvad jeg laver nu, så blev jeg som sagt student i sommers (Med 10 i huen, WOOO). Jeg havde ikke det bedste snit, men jeg havde 3 gymnasie-år, som jeg kunne holde ud. Jeg har stadig kontakt med Nicklas og Laust Ditlev, dem ses jeg tit med. (Så GFE har også givet mig nogle skønne venskaber for livet). Jeg flytter hjemmefra i løbet af næste uge, og der har Line og hendes flytte hjemmefra-forløb på livsstilslinjen faktisk også hjulpet!

Vi ses til gammel elevdag!

Hilsen Frederikke Elmelund Olsen

P.S: Jeg håber fandme, at I kan huske hvem jeg er!