Gratis oplæg om Zanzibar

På Glamsbjerg Efterskole arbejder vi med at styrke eleverne i formidling, og i forbindelse med vores store udlandstur til Zanzibar, arbejder eleverne målrettet med at lave oplæg og foredrag, som de håber at komme ud at formidle efter udlandsturen.

Har du en klasse, som skal opleve noget om en anden kultur i en anden del af verden, eller arbejder I med Afrika, Tanzania eller Zanzibar i kreative fag, i engelsk eller som fx tværfagligt forløb, kan du bestille et oplæg hos os.

Du kan selv bestemme om vi skal besøge dig og dine elever, eller om I har lyst til at komme på besøg hos os. Af praktiske grunde kommer vi helst på skoler på Fyn eller i umiddelbar nærhed.

Vi tager ikke til Zanzibar for at lave ulandsbistand, eller som turister fra et rigt land, der besøger et fattigt. Vi kommer med en nysgerrighed over for en anden kultur og natur, og vi kan lære en masse både om os selv og om mennesker på den anden side af kloden.

For os er kulturmødet det allervigtigste. Vi mødes med lokale unge, og de og vores elever fortæller hinanden om deres liv og vilkår. Vi får også lidt undervisning i swahili. Med udgangspunkt i efterskolens linjer lærer vi fx at lave Tinga-tinga-malerier, at flette med palmeblade og lave smykker. Vi studerer krydderier og bliver klogere på, hvor de kommer fra, hvordan de forarbejdes og hvad de kan bruges til. Vi oplever hvor hårdt, det er at spille en fodboldkamp i sand, og hvordan ens tålmodighed bliver sat på prøve, når en flok kvæg skal passere fodboldbanen.

Derudover har vi en masse oplevelser i naturen, med regnskoven og dens dyreliv og på vandet, hvor vi bl.a. snorkler og dykker. Det åbner for en helt ukendt verden for de fleste.

Vi og vores elever kan tilbyde

• Oplæg med ord, smukke billeder og film.
• Mindre udstillinger.
• Kreative workshops efter aftale.

Vi vil gerne målrette oplæg og workshops, så de passer til dine elever. Så tag kontakt og lad os drøfte, hvad der er muligt.

Vi forestiller os, at vi kommer 4-5 elever, samt en lærer til en skoleklasse, men det kan vi også aftale nærmere.

Vi skal bruge projektor med lyd, samt evt. materialer til workshops.

Vi kommer helst ud eller får besøg i ugerne 3, 5, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 15 i 2019, og vi skal helst have lavet aftale inden 10. oktober 2018.

Her kan du finde links til billeder og film fra Zanzibar-turen 2017 »

Kontakt os på kontor@gfeskole.dk, så vender vi tilbage umiddelbart efter sommerferien.