Juleafslutning med Luciaoverraskelser

Årets juleafslutning for elever og forældre var en hyggelig og stemningsfuld oplevelse. Eleverne havde forberedt både sang, musik og luciaoptog. Mens forældrene fik kaffe og julegodter, oplevede de flere og meget forskellig slags optræden af eleverne.

IMG_2065

Det første var pigenes luciaoptog. Det viste sig under prøverne, at hele 11 piger havde drømmen om at være luciabruden med de fire lys på hovedet, og lærerene prøvede at finde enighed om en pige. Da det ikke var let, blev det en god og julerigtig løsning at købe i alt 11 kranse til  lysene.

Det var et meget flot optog i det totalt mørklagte lokale med de mange lys, de hvidklædte piger og sangen.

IMG_2089

Efter optoget optrådte musiklinjen med tre numre, det sidste havde de selv skrevet, og det var flot lavet og spillet/sunget.

Ligesom i Disney’s juleshow var der også plads til en overraskelse. Nogle af efterskolens drenge syntes ikke det var i orden, at luciaoptoget kun var for pigerne. Så de lavede deres egen kombination af optog og demonstration mod denne uretfærdighed.

Uden vi vidste det, kom de pludselig, flot udklædt i hvidt og rødt, på række og med højt hævede plancher med paroler, og gik gennem lokalet afsyngende:” Vi er røde, vi er hvide”. Efter at have markeret deres synspunkter opløste demonstrationen sig og alle kunne ønske hinanden god jul og et godt nytår.

IMG_2076

I ønskes alle en god jul og et godt nytår.

Mikael, efterskolelærer