Mit efterskoleår på GFE

Jeg kommer fra sådan en gammel, grim og nedslidt skole, hvor man faktisk var lidt utryg ved lærerne, for de var ikke altid lige søde, hvis man ikke kunne de rigtige svar. Min klasse var fyldt med kliker, og jeg havde lidt svært ved rigtigt at fungere i det. Derfor har det været helt fantastisk at komme på Glamsbjerg Efterskole, hvor bygningerne er vildt flotte. Alt er passet og plejet, og det virker næsten som om, at pedellerne bor her, så meget som de arbejder.

Jeg har et personligt forhold til mine lærere, og de har støttet mig hele vejen igennem. Min dansklærer har arbejdet med min nervøsitet for at fremlægge, men han har også stillet krav til mig, så jeg ikke bare sad og puttede mig i et hjørne. Jeg har lige været ved til eksamen hos ham, og han var bare rigtig sød og hjælpsom, så der var ingen grund til at blive nervøs. Mit faglige niveau er steget over hele linjen. Jeg er blevet meget mere fagligt nysgerrig, fordi jeg nu er tryg.

Jeg har altid været åben og snakket vildt meget, så det har været nemt for mig at møde nye mennesker. Til gengæld har det været lidt mere udfordrende med de dybe relationer, men det har jeg lært her, for man lever som en lille familie. Eller måske som en meget stor familie. Man bliver meget rummelig, og jeg har lært at sætte pris på forskellighed. Jeg har også lært at gå på kompromis, for det er man nødt til, når man bor så mange mennesker sammen. Jeg har fået rigtigt mange venner for livet her, og jeg vil anbefale alle at tage et år på efterskole.