Mit efterskoleår

Min oplevelse på GFE
Min oplevelse og udvikling på et år på GFE har været helt utrolig. Da jeg valgte at gå på efterskole, troede jeg, at det vil blive hårdt for mig, på mange forskellige punkter. Men det viste sig at blive det modsatte. Jeg har lært rigtig meget af at være på efterskole. Jeg var en meget nervøs og lidt bange pige, da jeg startede. Men der gik ikke særlig lang tid, så var jeg ikke nervøs og bange mere, for vi lærte hurtigt hinanden at kende, og man kunne bare være sig selv. På efterskolen er jeg blevet mere social, end jeg før har været, og det er en vidunderlig følelse at have – at vide hvad der sker rundt omkring og få alle de oplevelser, man kan få på et efterskoleår, er fantastisk.

Mit hus
I den første uge lavede vi alt muligt sammen for at lære hinanden at kende og danne nye venskaber. Det starter med de andre elever i det hus, hvor man bor, for det er dem, man hurtigt knytter sig til i de første dage, og det venskab eller kammeratskab varer ved. Når man er i sit hus og er sammen med sine huskammerater, så skaber vi vores egne små minder, som ingen af de andre huse har. Vi har skabt nogle særlige bånd til hinanden.

Weekender på GFE
Her på GFE har vi mange forskellige weekender, og hold nu op jeg har elsket at holde weekender på skolen. Vi har lavet alt muligt mærkeligt. Der har været weekender, hvor vi har holdt film-maraton, rekordweekend og weekender hvor man har slappet af. Vi har også haft nogle store og betydningsfulde weekender, som fx Galla, Superdøgn, Talentweekend, Musical og Sidste weekend på GFE. Man vil altid tænke tilbage og huske, hvor skægt og dejligt det var at være sammen med sine venner i weekenderne.

Det faglige
Jeg blevet meget bedre til mine faglige fag. Jeg har opgraderet mig, og det er jeg rigtig glad for. Man kommer på det hold, hvor man passer bedst fagligt, og det er meget dejligt. Der er superhold, og det er til dem, som gerne vil have nogle flere udfordringer. Jeg har ikke været på superhold, og det passede mig fint, for der hvor jeg lå rent fagligt, var jeg ikke klar til at gå på superholdet, men jeg blev så bare udfordret på det niveau, som passede mig bedst.
Jeg har fået en hel masse viden og gode svar og redskaber til min fremtid. Efterskolen har givet mig et ryk videre i mit liv. Inden jeg begyndte på efterskole, var jeg helt blank på, hvad jeg skulle efter efterskolen, men på det her år har jeg fået hjælp til at finde ud af, hvad jeg vil, og hvem jeg er som person.

Lærerne
Lærerne er rigtigt gode til deres fag, og hvis man har problemer med noget i sit fag, kan man altid komme til dem og få hjælp og støtte. Da jeg skulle til eksamen og havde svært ved noget, spurgte jeg om hjælp, og jeg fik hjælp. Og de sagde til en, at det hele nok skulle gå, og du skal nok klare det. Lærerne er nogle fantastiske personer. De er forskellige på hver deres måde. Man kommer til at holde meget af dem, for de er sammen med en næsten døgnet rundt. Man kan fx komme til dem, hvis man ikke har det så godt, hvis man har kærestesorger, eller hvis man har problemer med sin roomie. De vil altid være der! Man kommer også til at have nogle sjove timer med sin huslærer.

Vennerne
Det mest fantastiske på en efterskole, er de venner, man får. Hold nu op, hvor har jeg fået mange vidunderlige og forskellige venner. Det er dem, som har fået mit efterskoleophold til at blive som det har været. Det har været skægt, sjovt, udfordrende, underholdende, og med masser af kærlighed. Jeg har fået nogle venner, hvor vores bånd er så stærke, og som altid vil være i ens hjerte. Hold nu op, hvis jeg ikke havde de venner, så vil mit efterskoleophold have været helt anderledes, og det er jeg glad for, at det ikke er.

Fra Katrine, som har lært så meget af at gå på Glamsbjerg Fri- og Efterskole, 2016/2017. Et uforglemmeligt år!