Faldt mormors arme af på bedsteforældredagen 2013/2014?

Min mormors arme falder af!

Min mormors arme falder af, min bedstefar går i stykker, og hvad nu hvis de bliver trætte?

Masser af bekymringer væltede ind over eleverne lørdag eftermiddag, da det gik op for dem, at de selv skulle stå for mormors og morfars aktiveteter. Der var ikke meget tiltro til de gamle.
Men, eleverne gik i gang med forberedelse af poster, og mange tanker blev tænkt.
Søndag kl. 13. begyndte det at myldre ind med mennesker, store og små, ældre og gamle. Omkring 60 bedsteforældre kom på besøg, og der var stor gensynsglæde på parkeringspladsen. Med en kort fællessamling gik dagens program i gang, og børnebørnene viste deres bedsteforældre rundt på hele skolen, inden der var samling igen, og alle blev delt ud på hold.
Opgaveløbet foregik over hele skolen. Der var bl.a. sprogtime i fysiklokalet med udtale af grønlandske ord og oversættelse fra grønlandsk til dansk. I musiklokalet huserede Camilla og Omeid med en musikquiz, der var strikkekonkurrence i tekstil, byg et bål så stort, at det kan brænde en snor over i Bålhytten, træk 2 efterskoleelever siddende på en kævle, skriv hurtigt på computer (kun de ældste fingre må bruges), Petangue, ram basketkurven – gamle og unge, genkend en kendt – på øjnene.
Det kom mange grin og sved på panden hos alle hold. Alle gik hårdt til opgaverne, – en enkelt bedstefar gik så hårdt til makronerne, at han fik en fibersprængning og blev ukampdygtig resten af dagen. Vi håber, at det ikke er for smertefuldt, og at han vil komme sig over skaden på bedste vis.
Efter at have arbejdet i varmen, var der kaffe og kage. Vi samlede ind til Hope Now i forbindelse med kaffen. Mette Berg spillede op til fællessang, både kendte og ukendte sange for de ældre årgange.
Vi havde en rigtig dejlig dag sammen med det grå guld og fremtidens håb, og alle tanker om, at bedsteforældre ikke kan noget, eller at de går i stykker, blev grundigt gjort til skamme.

Anne Poulsen

mormors og morfars børnebørn tager i mod på Glamsbjerg Efterskoles bedsteforældredag 2013/2014
velkomst i foredragssalen på Glamsbjerg Efterskoles bedsteforældredag 2013/2014
opgaveløb i musik