Og så var der jo også dengang på GFE, hvor …

Thies, Niklas og Anton har forsøgt at kigge ud i fremtiden i deres fortælling om deres efterskoleår:

Vi sidder i min lejlighed i Gentofte, Thies tog toget hele vejen fra Tyskland, og mødtes med Niklas på vejen herhen, for at vi kunne mødes her. De ankom med bussen for en times tid siden, og vi har siddet og talt om tiden der er gået siden vi gik ud.
Niklas har nævnt, hvordan han stressede af aftenen før sin danskeksamen. Han sad og spillede skydespil til langt ud på natten, og var for træt til at spise morgenmad dagen efter… Thies påpeger, at han jo klarede den eksamen skide godt alligevel.

Vi har hentet pizza fra hjørnet, og vi sidder og deler de otte skiver ved sofabordet, mens vi snakker om de mange gange vi gjorde det samme på Glamsbjerg efterskole. Jeg nævner, hvordan ingen af os kendte hinanden før skolen, og hvordan vi aldrig havde mødtes hvis det ikke var for vores efterskoleophold. Thies kommer som sagt hele vejen fra Schleswig, og Niklas er fra Horsens. Drengene sidder og snakker videre om tiden på GFE, mens jeg drømmer mig tilbage til dengang i vinterferien, hvor jeg og en anden ven blaffede rundt til de forskellige venner, hele vejen fra Assens til Kolding, Haderslev og over grænsen til Schleswig for at besøge Thies.
“Og så var der jo også dengang på GFE, hvor du rev køleskabslågen af ved et uheld, Anton!”, griner Thies, vi andre griner med… “Når ja, og den gang hvor vi snorklede på turen til Zanzibar”, tilføjer Niklas, nu hvor vi sidder og snakker om minder.

“Og så var der også dengang hvor vi byggede vores egen højttaler i tek”,
“Og der hvor Thies satte sig selv fast i hegnet da vi stod på ski i den der snowdome i Tyskland”,
“Og der, hvor Thies og Anton diskuterede kannibalisme i tre timer!”
“Og så var der jo også dengang på GFE hvor-”
Drenge bliver ved med at gejle hinanden op med minder fra efterskolen, mens jeg sidder med en slice i munden og tænker tilbage til vores tid på GFE. Det var gode tider.

Thies, Niklas og Anton