Personlig udvikling på GFE

Elever fra skoleåret 2018/2019 fortæller om deres udvikling i løbet af skoleåret.

Anna fortæller:

Da jeg startede på efterskolen, var det virkelig nervepirrende. Men selvom det var skræmmende, så var det det hele værd.
Mit efterskoleophold, har været fuld af nye og fantastiske mennesker, oplevelser, steder og minder. Jeg har smagt amerikanske pandekager for første gang i mit liv, som jeg lavede sammen med en af pigerne herfra. Det smagte virkelig skidt, men jeg elsker, at jeg fik det minde. Det virker småt, men det er så hygge.
Jeg er vokset rigtig meget som person, mens jeg har været her, og jeg har overkommet ting, som tidligere ville virke ufatteligt svære for mig. Jeg har åbnet mig mere, og jeg er blevet meget stærkere.
Noget af det bedste er, at hele skolen tager til Zanzibar. Den tur er vidunderlig, og den bringer alle eleverne meget tættere sammen. Bare det at vi tog ned og oplevede en helt ny kultur, var meget fantastisk.
Jeg tænker helt sikkert, at jeg holder kontakten til nogle af dem, jeg har lært at kende, og jeg er så glad for, at jeg er taget afsted og har fået den her oplevelse. Jeg kan klart anbefale alle at tage på efterskole.

Anna Ravn Olesen

Ditte og Matilda fortæller:

Vi har alle sammen mål. Målene er forskellige og vi er forskellige, men på efterskole kan vi sammen udvikle os og komme langt mod vores mål. Måske kommer vi ikke længere mod vores mål, men vi udvikler os og finder vores nye mål.
Vi er to piger der satte os nogle mål, heriblandt: være mere udadvendte, være os selv og finde accept i det og kunne stå og snakke foran en større forsamling og præsentere.
Vi var begge meget generte, var blevet mobbet, følte os anderledes og udenfor. Vi forsøgte begge fra starten med bare at være os selv, men også udadvendte. En af os fandt hurtigt ro i at være udadvendt og kunne hurtigt snakke foran en større forsamling. Den anden kæmpede med at acceptere sig selv, blev mindre genert og lykkedes til sidst. Ved hjælp af lærere og andre elever, blev vi udfordret på vores niveauer i takt med at de flyttede sig. Der er mange gange hvor vi har haft lyst til at flygte over på vores værelser, ikke blive udfordret og lukke os inde i os selv. Den ene flygtede ikke, og dermed blev det nemmere og nemmere. Den anden flygtede, men der var hjælp at hente fra andre elever og lærere, og deraf blev det også nemmere.
I dag har vi sammen stået foran over 100 mennesker og præsenteret noget vi var stolte af. Der vil altid være udfordringer undervejs, det går ikke altid som planlagt. Det er fint nok fordi efterskole udfordrer, lærer, udvikler, danner og hjælper. Så vi kan nå vores mål eller skabe nogle nye.

Ditte og Matilda

Laura fortæller:

Jeg har udviklet mig helt vildt meget synes jeg selv i løbet af det her år. Da jeg startet i August var jeg meget genert, og meget usikker fagligt i skolen. jeg snakkede ikke med specielt mange, men efter det her år er jeg blevet en helt anden person. Jeg er begyndt og være meget bedre social jeg har fået så mange nye venskaber for livet, og fagligt har jeg virkelig også bare udviklet mig det havde jeg aldrig troet skulle ske. jeg er overhovedet ikke så ked af at gå i skole som jeg var før jeg begyndte her på skolen så det er jeg simpelthen så glad for den udvikling jeg er gennemgået på bare et år, det er takket været de skønne elever og lærere der bare har hjulpet mig så meget uden dem ville jeg ikke være den jeg er i dag.

Laura L.