Personlig udvikling på GFE

Vi er tre piger, som alle har valgt at gå på efterskole. Vi har hver især vores forskellige grunde til vores valg, men er alligevel endt det samme sted. På en efterskole er du sammen på en anden måde end på en folkeskole. Du lærer hurtigere folk at kende, da du bor sammen med dem. Du ser dem fra deres bedste og værste side, når de er morgentrætte, når de er glade, når de er kede af det, og når de har brug for en hjælpende hånd. Vi har valgt en efterskole, der er fyldt med forskelligheder. Ingen er ens, men det er det gode ved det. Folk kommer fra hele verden, og du kan endda ende med at møde forskellige nationaliteter.

En af grundene til at vi valgte efterskole var, så vi kunne starte på ny. Starte et andet sted, hvor man kunne få chancen til at skabe sin egen identitet, et sted, hvor man ikke kender nogen. Vi har alle udviklet os på hver vores måde. Efterskole handler om at udvikle sig blandt andre og forhåbentlig finde ind til sig selv.

Hvis der er nogle derude som skal på efterskole så har du her 3 gode råd:

  • Deltag – det er meget sjovere, hvis man deltager, uanset, hvor fjollet og grænseoverskridende det ser ud. Des mere grænseoverskridende det er, jo vildere føles det bagefter.
  • Alle er nye – Alle er nye for hinanden den første dag og alle er højst sandsynligt lige så bange og nervøse som dig. Det vil sige at det lige så godt kunne være dig der starter en samtale som en af de andre.
  • Tag chancen! – Efterskole handler om at tage chancer og udvikle sig. Vær ikke bange for at begå fejl. Begå så mange fejl som muligt. Det er den bedste måde at lære på. Husk på du altid kan grine af dig selv bagefter og det kan blive til en god historie

Nanna L., Lærke og Minna