Pigefodboldlinjens første kamp

Pigerne lægger fra land med sejr!

Flere af pigerne havde kun trænet et par gange sammen inden sæsonens første kamp. Derfor var det med lidt nervøsitet, at de gik på banen mod Broby Sportsefterskole en solrig tirsdag eftermiddag.

Men fra første fløjt lod pigerne Broby føle, hvor klar de var til kamp! Tæt boldpres og hårde tacklinger pressede Broby dybt tilbage på egen halvdel. Særligt Anne Mie og Emma førte an på midten med deres gode fysik, hårde tacklinger og smarte driblinger. Både Sofie og Anne var gode til at skyde frem fra deres backpositioner, og det gav holdet flere muligheder i det fremadrettede spil.

Defensivt ser holdet i det hele taget rigtigt stærkt ud i år med en klassekeeper i Anna. Hun blev dog aldrig testet for alvor denne eftermiddag, for foran Anna spillede Kirstine en fejlfri kamp som bagerste mand. Hver gang angrebene rullede ned mod forsvaret, timede Kirstine sine indgreb perfekt, erobrede bolden og spillede den sikkert frem i banen igen. Foran Kirstine spillede Linea en stor kamp som forstopper. Hurtig i opfattelsen, duelstærk og med et godt overblik til sine medspillere. Linea var en af grundene til, at vi kunne gå fra banen med rent bur. I allerforreste linje spillede Daniela. Hun er udvekslingsstudent fra Honduras, og hun tilfører holdet hurtighed, elegante driblinger og målfarlighed.

Som nævnt sad vi på kampen hele første halvleg, og efter 26 minutters spil fyrede Anne Mie et langskud af mod mål. Skuddet blev rettet af, da det ramte vores hondurianske frontløber. Brobys keeper havde dermed ingen chance for at nå bolden, der sejlede ind til 0-1. Meget fortjent! Kort efter kom pausefløjtet. Vi foretog et par udskiftninger. Både Freja, Kaja og Louise kom på banen, og de var alle tre med til at kæmpe sejren hjem i anden halvleg. Der kom ikke yderligere scoringer i kampen. Det var en stolt træner, der kunne notere sig sæsonens første sejr og se et hold, hvor alle kæmper for hinanden!

Rasmus Hansen, træner