Super godt gået, David

I torsdags holdt køkkenleder, Charlotte, tale ved middagsmaden, og det er vist første gang. Der var også en helt særlig anledning til det, nemlig at David har tabt 35 kg. Det er jo helt vildt!

David har gået på GFE i 2 år, og han har gennemgået en forrygende udvikling, både på livsstilsområdet og på andre områder.

David har haft mange udfordringer igennem sin opvækst, så under det første år på efterskolen blev hans ressourcer især brugt på at udfylde de huller, han havde i de forskellige fag, samt at påbegynde en livsstilsændring. Det gik dog meget langsomt, for David var på mentalt overarbejde og var ofte syg. Heldigvis blev det besluttet, at han skulle have et år mere på GFE, og at der her skulle være mest fokus på kost og motion.

I dette skoleår har det gået stærkt med forandringerne. David har spist efter sense-metoden, under kyndig vejledning af Charlotte, vores køkkenleder, der også er uddannet kostvejleder med vægttab som speciale. Mens de andre elever har gået morgenmotionstur, har Charlotte gået en længere tur med David, og andre fra medarbejderstaben har gået tur med David om eftermiddagen, ind til David var klar til at udskifte nogle af gåturene med løbeture med kammeraterne.

Disse forandringer har gjort David gladere og meget mindre syg, og det har også medvirket til at gøre det lettere for ham at begå sig socialt og opbygge nogle virkeligt gode venskaber. Dette har gjort, at han ikke bare har fået opbakning af skolens personale, men også har fået en helt uvurderlig støtte af meget gode kammerater. Oven i alt dette har David også klaret de skriftlige og mundtlige 10. klasseprøver rigtigt fint, og vi er allesammen super stolte af ham.

Selv om David har tabt hele 35 kg, stopper han ikke her. Efter GFE flytter han i kollegielejlighed i Odense, hvor han skal gå på SoSu Fyn. Her kan han gå i fitnesscenter, og han vil fortsat have Charlotte tilknyttet som vægttabskonsulent.

David vil gerne læse til sygeplejerske og måske videre til fysio- eller ergoterapeut. Næste skoleår aflægger han GFE et besøg, hvor han vil fortælle de nye elever om sin udvikling og slå til lyd for, at det godt kan betale sig at kæmpe for at nå sine mål, også i perioder hvor det er rigtigt træls.

På billedet herunder holder David og et par af hans kammerater et foto, der blevet taget, da de startede på GFE i august 2017.