Venskaber og gode råd

Marie og Nanna fortæller:

Når du går på efterskole, får du ofte et helt unikt venskab med din roomie eller roomies. Der er bare noget ekstra særligt ved den eller de personer du deler værelse med. Det samme gælder for os. Vi var så heldige at klikke fra dag et, og sammen har vi lært en masse tips og tricks til efterskolelivet. Her vil vi dele vores hidtil bedste opfindelse, Pizzasnegle. Det er ikke altid at man er helt af fan, af det der serveres til aften. Vi ville finde et alternativ, hvor vi selv fik lov til at stå i køkkenet. Altså bare en lille smule. Derfor har vi adskillige gange i år, taget et smut forbi ABC. Her vi købte vi en færdiglavet dej, samt tomatsovs, skinke og ost. Derefter tøffede vi hjem og rullede hele molevitten til pizzasnegle. Efter 30 min er der serveret, og vi skal hilse at sige, de er gode. Hvis man deler lidt ud, bliver man også lidt ekstra populær. Nemt, billigt og smart.

Marie Ritterbusch og Nanna

Suhur og Katja giver gode råd:

  • Vær dig selv fra start af.
  • Vær god til også at opsøge andre, andre skal ikke altid være dem, der skal tage initiativet.
  • Husk at nyde det, for tiden går hurtigt.
  • Prioriter din tid. Du kan jo altid se Netflix i weekenden.
  • Ha’ en positiv tilgang til tingene, så bliver det hele federe.
  • Pas på, du ikke isolerer dig selv på værelset.
  • Deltag i aktiviteterne. De er sjovere end man lige tænker.
  • Behandl andre med respekt, det er federe i længden.
  • Det er okay at sige nej. Der skal jo også være plads til alene-tid.
  • Efterskolen er mega sjovt, men det er naturligt, at det også kan være lidt nederen nogle gange.

Suhur og Katja M.

Marius, Tobias og Magnus fortæller:

Her på skolen kender man alle mennesker efter 2 uger. Det betyder, at man føler sig mere tryg, når man kender alle. Af den samme grund får man også hurtigt venner for livet, fordi skolen gør meget ud af at ryste os sammen. Vi har heller ikke skole hele den første uge, så man får en stille start. Vi skulle også på en ryste-sammen-tur i starten af skoleåret på Helnæs. Her skal man bo i telte med andre mennesker, og her ligger man alt for tæt, så man lærer hurtigt hinandens former og lugte at kende.

På Helnæs lavede vi en masse teambuilding øvelser og fik konstant at vide, at man bare skulle ta’ ja-hatten på. Vi fandt så først ud af at Ja-Hatten var en fysisk hat. Men det var i hvert fald godt for vores forhold, og nu har vi de bedste venner nogensinde.

Venskaberne kan dog godt blive ødelagt på baggrund af et spil ost. Eller folk der er lidt utro…
Men lad vær med det. For hvis du har gode venner, kan I gøre alt sammen.

Marius, Tobias og Magnus LC