Teknologi

Er du nysgerrig, og kan du lide at fordybe dig i teknologi og innovation?

Så er GFEs Teknologilinje måske noget for dig. Teknologilinjen – i daglig tale TekLinjen er for unge, der har lyst til at arbejde praktisk med teknik, konstruktion, robotter og innovation.

Vi arbejder inden for 5 hovedområder:

  • 3D-print og industrielt design
  • Kodning og robotteknologi
  • Innovation og entreprenørskab
  • VR
  • Teambuilding

Vi har fokus på teknik og innovation, herunder programmering, produktudvikling, forsøg og eksperimenter. Derudover vil der være forskellige små kursusforløb i fx lodning, naturvidenskabelig arbejdsmetode, objektprogrammering, etik og teknik samt dokumentation af jeres projekter.

Vi arbejder med 3D-printere, tegneprogrammer, Lego Mindstorm, Arduino, kodning, Minecraft og VR. Vi starter dér, hvor alle kan være med, og efterhånden som du bliver dygtigere og mere erfaren, kan der blive mulighed for selvstændige projekter.

Vi arbejder undersøgende, eksperimenterende og praktisk og inddrager teori, hvor det er relevant. Du skal være indstillet på, at du indimellem skal arbejde i grupper for at løse forskellige tekniske og fysiske opgaver.

Teknologisk Udvikling

Samfundet har brug for dine ideer for at kunne følge med den teknologiske udvikling. På TekLinjen stiller vi spørgsmål, undersøger og skaber visioner. Hvor langt kan og skal man gå med robotteknologi? Kan de alternative energikilder udnyttes bedre end man allerede gør? Hvilken betydning har patentrettigheder og copyright, når alting kan 3D-printes?

På TekLinjen får du mulighed for at omsætte egne ideer til virkelighed, bl.a. ved brug af 3D og robotteknologi. Vi arbejder desuden med innovation og entreprenørskab, så du lærer noget om, hvordan du kan omsætte dine færdigheder til et brugbart produkt, der kan præsenteres for andre.

Måske kender du den fantastiske fornemmelse af, at løsningen af et teknisk problem tegner sig i horisonten, eller oplevelsen af at glemme tid og sted, fordi dine eksperimenter begynder at vise, at du er på rette vej, eller oplevelsen af ‘yes’, når tingene omsider falder i hak. Det er i hvert fald den slags oplevelser, lærerne på TekLinjen gerne vil give dig med sammen med alt det øvrige, der er skitseret her.

Du vælger TekLinjen for ½ år ad gangen, og der er linjetimer 2-3 gange om ugen i 6-7 lektioner. Derudover er der linjeuge, hvor I arbejder med et projekt, samt linjeture til fx virksomheder og uddannelsessteder, der arbejder med den nyeste teknologi.

Se fotos fra TekLinjen herunder.

Se alle linjer

Lav noget du rigtig godt kan lide, eller bliv dygtig til noget nyt, du får alle muligheder på vores linjer.

album billeder
album billeder
album billeder
album billeder
album billeder
album billeder
album billeder
album billeder
album billeder